ČVRSTI KANO KLISURA

Pupovac: 'Sanader homogenizira HDZ'

14.10.2010 u 16:38

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac nije danas htio nagađati što je bivšeg premijera Ivu Sanadera ponukalo da se vrati u saborske klupe ni kako će njegov povratak utjecati na vladajuću koaliciju, no uvjeren je da to u HDZ neće unijeti razdor, nego da će, naprotiv, homogenizirati najveću stranku

"Treba pričekati i vidjeti kako će se stvari dalje razvijati. Od najave do realizacije postoji određeni put, no ključno je pitanje zašto bivši premijer, nakon što je otišao najavljujući da se povlači iz politike, sada želi doći u sabor i koristiti mandat", komentirao je Pupovac Hini.

Pupovac se pita i "nije li riječ o istoj vrsti reakcije kakvu je Sanader pokazao kada je u siječnju pokušao napraviti svojevrstan puč u HDZ-u", a smatra da je Sanadera na aktiviranje zastupničkog mandata ponukala i atmosfera oko njegova svjedočenja pred saborskim istražnim povjerenstvom za Inu.

Uvjeren je, međutim, da neće biti osipanja HDZ-ova kluba zastupnika. "Sanaderova najava da se vraća u Sabor samo će dodatno homogenizirati ljude u HDZ-u, koje su možda dehomogenizirali neki događaji proteklih tjedana, a nadam se da ta homogenizacija neće zaustaviti započete procese u borbi protiv korupcije", rekao je.