šef sdss-a

Pupovac: Pitajte me kada ćete prestati stvarati iluziju Srbima da je sigurno živjeti u ovakvoj Hrvatskoj

10.06.2019 u 23:25

Bionic
Reading

'Vrh države ne čuje kad se izvikuje 'Za dom spremni', jer je to domoljubno pjevanje. A kad domoljubno pjevanje završi ovakvim aktom, onda kažu da su to huligani', odgovorio je šef SDSS-a Milorad Pupovac na pitanje N1 kako je biti Srbin u Hrvatskoj, osvrćući se pritom na napad u Supetru na Braču i Radoja Petkovića, potpredsjednika Vijeća srpske nacionalne manjine Kastva koji je podlegao ozljedama nedavnoga brutalnog napada na području općine Viškovo

Na novinarski upit je li vrijeme za ultimatum vlasti odgovorio je protupitanjem: 'Vi mene to pitate, a bilo bi poštenije da me pitate - gospodine Pupovac, dokle ćete živjeti u ovakvoj Hrvatskoj? Bilo bi pametnije da me pitate kad ćete prestati stvarati iluziju Srbima da je sigurno živjeti u ovakvoj Hrvatskoj', rekao je Pupovac za N1.

Za Radoja Petkovića je rekao da je bio građevinski poduzetnik, potpredsjednik manjinskog srpskog vijeća za općinu Kastav i za županiju te da je bio član Županijskog odbora SDSS-a.

'Po svim mjerilima, istaknut pripadnik zajednice i čovjek koji je obavljao svoje poslove na način na koji to pristoji ljudima u toj vrsti zanimanja', opisao je Pupovac koji očekuje da predstavnici državnog vrha prestanu, kako je dodao, šutjeti o porukama nasilja, o aktima nasilja i mržnje.

>>> Plenković uputio sućut obitelji Radoja Petkovića i osudio napad u Supetru

'Mi ćemo sada promovirati ponovno bilten govora mržnje i historijskog revizionizma SNV-a, da bismo pokazali koja je to pozadina iz koje se generiraju ovakvi akti nasilja kao što je ovaj na Braču. Ako to neće raditi Vlada, predsjednica ili Sabor, u kojem i ja radim, onda ja znam da meni tamo nije mjesto i učinit ću sve da se borim za mir', rekao je Pupovac.

  • +5
Milorad Pupovac Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić