vraćanje čina

Pupovac ogorčen potezom Milanovića: Odlikovao bih ga ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog

29.05.2021 u 17:21

Bionic
Reading

Dok je Branimir Glavaš zadovoljan što je predsjednik države i vrhovni zapovjednik Zoran Milanović poništio odluku o oduzimanju ratnih odlikovanja i čina, koje mu je 2010. godine oduzeo tadašnji predsjednik Ivo Josipović, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac oglasio se na svojem Facebooku prisjetivši se žrtava iz afere 'Selojtep' i, između ostaloga, poručio: 'Odlikovao bih predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog'

Predsjednik države i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović poništio je odluku nekadašnjeg prethodnika Ive Josipovića i Branimiru Glavašu vratio 2010. oduzeta ratna odlikovanja i činove. Izazvalo je to ogorčenu reakciju šefa SDSS-a Milorada Pupovca koji se o tome oglasio na svojem Facebooku i napisao:

'Da bar imam njihove ovlasti u ime žrtava dravskih, selotejpskih likvidacija u Osijeku 1991., i žrtava u garaži i dvorištu osječkog Kriznog štaba 1991., odlikovao bih predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića ordenom velereda Dravsko-selotejpskog i ordenom reda Solno-kiselinskog za nemjerljiv doprinos poštivanju žrtava ratnog zločina. Kad bih bar imao ovlasti da Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića promaknem u Poglavaša Republike Hrvatske i tako prisnažim neovisnost svakog hrvatskog suda i njegova suca u predmetima suđenja za ratne zločine', prenosi objavu Pupovca Slobodna Dalmacija.

Na Milanovićevu odluku osvrnuo se i nekadašnji savjetnik Ive Josipovića Dejan Jović koji je na svojem Twitteru napisao 'Pupovac je prljav. Kumrovec je ružna riječ. Srbi su šaka jada. Bosna treba sapun pa tek onda parfem....A Glavaš je heroj'.