ODLAZAK HRASTA

Pupovac o tijesnoj većini vladajućih koja je s 78 spala na 77 ruku: Moći ćemo funkcionirati

11.04.2018 u 12:22

Bionic
Reading

Nakon što je zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović kazao da napušta koaliciju, te nakon što je vladajućima ostalo 77, a ne više 78 ruku, novi odnos snaga komentirao je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac

'Ako je vladajuća većina mogla funkcionirati sa 78, moći će i sa 77. I prije smo imali većinu koja nije bila komotna. Nadalje, u Hrvatskom saboru ima zastupnika koji nisu sastavni dio vladajuće koalicije, a kojima je stalo do očuvanja političke stabilnosti i kojima je stalo da se sačuvaju važeće ustavne vrijednosti', kazao je Milorad Pupovac, javlja N1.

'77 ruku sigurno imamo', kazao je. Bi li mu bilo u redu da u koaliciju 'uskoče' Neovisni za Hrvatsku, upitan je. 'U ovom trenutku je oštra podjela na političkom spektru - na one koji žele obnoviti neku vrstu tradicionalnih vrijednosti i oni koji žele očuvati moderne vrijednosti. Nisam siguran da su Neovisni za Hrvatsku za moderne vrijednosti', rekao je.

Naveo bi kako bi nekoliko zastupnika oporbe prilikom glasanja o povjerenju Martine Dalić mogli glasati u koristz aktualne vlade.

Branko Bačić i Milorad Pupovac Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Podsjetimo, HRAST neće podržati ni ratifikaciju Istanbulske konvencije ni potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić, poručio je HRAST-ov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović na konferenciji za medije u Saboru te ponovio da HRAST odlazi iz koalicije i odustaje od svih pozicija u vladajućoj strukturi.