SABOR

Puno posla pred novim članovima Programskog vijeća HRT-a

22.10.2009 u 19:35

Bionic
Reading

Prijedlog imenovanja pet članova Programskog vijeća Hrvatske radio televizije (HRT) podržali su danas u raspravi i zastupnici oporbenih i vladajućih ističući tek da "članovi dolaze u ne baš sretno doba" te da će "imati dosta posla".

U Vijeće će, kako je dogovoreno na Odboru za medije, biti imenovani Dragan Crnogorac, Želimir Mesarić i Zvonko Milas na prijedlog klubova saborske većine te Damir Grubiša i Sanje Modrić na prijedlog klubova saborske manjine.

"Programsko vijeće imat će dosta posla u pokušaju da se sredi loše stanje na HTV-u, no vjerujem da će za to imati snage", ocijenio je SDP-ov Nenad Stazić, dok je Vesna Pusić, u ime HNS-a, zatražila da Vijeće podnese izvješće o svim prijeporima na HTV-u koji su izašli u javnost, kako bi se, kaže, vidjelo radi li se tu o unutarnjoj zavjeri ili o vrijednosnom pomaku.

HDZ-ov Krunoslav Markovinović je ocijenio kako je danas na HRT-u "produktivnost manja od mogućnosti" i dodao da bi bilo dobro izbaciti žutilo, a i prikrivenom reklamiranju trebalo bi, kaže, stati na kraj.

Na kraju današnjeg zasjedanja zastupnici su kratko raspravili odluku o razrješenju Ivice Letinića s dužnosti člana Uprave Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), prije isteka mandata, zbog nesavjesnog rada, i odluku o imenovanju Željka Kopčića novim članom Uprave.