GLAD I OČAJ U ISTRI

Pulski penzioner želi biti Jakovčićev kmet

13.10.2010 u 14:01

Bionic
Reading

Zbog nemogućnosti da pokrije osnovne životne troškove - hranu i stan, pulski umirovljenik Mladen Blažević traži od istarskog župana Ivana Jakovčića da ga uzme za kmeta u svom selu Sveti Juraj, piše regionalni portal ipress.hr

'Kad si pošteno kupio selo, ja ću ti biti kmet. Dovoljan mi je krov nad glavom, kriška kruha i litra vode dnevno', poručio je očajni Mladen Blažević nakon više neuspješnih pokušaja da izmoli pomoć od županijskih vlasti.


Mladen Blažević
Mladen Blažević (54) bivši je dragovoljac Domovinskog rata, a u iznimno je teškoj egzistencijalnoj situaciji, otkad je 2006. godine, nakon više desetljeća staža kao zavarivač koji je radio u zemlji i inozemstvu, iz pulskog Tehnomonta otišao u invalidsku mirovinu, odnosno, kada su od njega, kaže, nakon niza zakidanja i pod mobbingom, napravili socijalni slučaj, piše ipress.hr

Penzioner koji želi biti Jakovčićev kmet živi u sobici u Samačkom hotelu, manjoj od 20 četvornih metara, koju plaća 1.360 kuna mjesečno, a s hrvatskom mirovinom od 860 kuna pa samo zahvaljujući pomoći prijatelja i stalnom kreditnom zaduživanju kojim pokriva prethodne dugove, uspijeva živjeti iz mjeseca u mjesec.

Inače, USKOK-u i Državnom odvjetništvu Mladen Blažević još je prije pet godina slao prijave zbog nezakonitosti u svojoj bivšoj tvrtki Tehnomont.