'golem sukob interesa'

Pulski IDS-ovci traže ostavku Mohorović: Lobirala je da suprugova tvrtka bude angažirana u gradnji vile s bazenima

14.01.2022 u 16:34

Bionic
Reading

Predstavnici pulskog IDS-a zatražili su u petak da vijećnica Ivana Mohorović s liste gradonačelnika Zoričića da ostavku jer je, kako tvrde, uhvaćena u sukobu interesa budući da je lobirala da tvrtka njezina muža bude angažirana u projektu gradnje vile s bazenima u četvrti Stoji

Predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković i predsjednica Kluba vijećnika IDS-a u pulskome Gradskom vijeću Elena Puh Belci u petak su u izjavi za novinare zatražili ostavku vijećnice Nezavisne liste Filipa Zoričića Ivane Mohorović jer je, po njima, "uhvaćena u golemom sukobu interesa".

Nakon što je pulski gradonačelnik prije nekoliko dana za jedan portal izjavio da se ona izuzela od svake rasprave o Urbanističkom planu uređenja kompleksa Max Stoja s obzirom na to da je prema navodima nekih medija tvrtka njezina muža angažirana na projektu gradnje vile s bazenima na tom području, iz IDS-a tvrde kako je ipak izašlo na vidjelo da je vijećnica Mohorović "ne samo sudjelovala, već žustro lobirala da grad donese odluku kojom bi tvrtka njezinog supruga preko noći zaradila nekoliko milijuna kuna".

"Njezino opravdanje da se izuzela od svake rasprave o temi Urbanističkog plana uređenja Max Stoja na trenutak se činilo da može proći ispod radara, ali gradonačelnik i vijećnica Mohorović su na koncu sami sebi skočili u usta.

Zoričić i Mohorović mogu se služiti ne znam kakvim verbalnim akrobacijama, ali to je školski primjer sukoba interesa i pogodovanje pojedincima po političkom ključu", poručio je predsjednik pulskog IDS-a Daniel Deković, ocjenjujući kako se u tom slučaju radi o ozbiljnoj aferi, "vidljivoj iz aviona".

Zato u IDS-u smatraju da vijećnica Mohorović već danas mora dati ostavku na mjesto vijećnice.

"Njezina upletenost u tom slučaju koji ne miriše nimalo dobro je jasna i zaslužuje, u sportskom žargonu, izravno isključenje. Taj slučaj nije sigurno na čast ostalim vijećnicima Nezavisne liste Filipa Zoričića, koji su šutnjom očito pregazili sve vrijednosti za koje se deklariraju", istaknuo je Deković.

Dodao je kako se nakon te "posljednje laži i blago rečeno mutnih poslova" postavlja pitanje može li se uopće vjerovati gradonačelniku Pule, čija bliska suradnica, dok on, kako je rekao, neumorno viče 'Drž' te lopova', preko noći želi staviti u džep milijune i milijune kuna.

Deković i Puh Belci pozvali su ostale političke stranke u Puli da poput IDS-a "zauzmu jednako jasnu poziciju i da zatraže smjenu Zoričićeve vijećnice".

Na upit novinara o poziciji IDS-a u vezi s Urbanističkim planom uređenja Max Stoje, istaknuli su kako to područje treba obogatiti i valorizirati kvalitetnim javnim sadržajem.

"Postavlja se pitanje na koji način. Sve dok smo bili uvjereni da su to čisti poslovi, naša podrška nije bila upitna. Sada, kad vidimo da pojedinci iz vladajuće većine žele preko ovog, načelno kvalitetnog projekta ostvariti privatne interese, nama u IDS-u Pula ne pada na pamet sudjelovati u tome. Sve dok se taj projekt ne raščisti u potpunosti, bit ćemo suzdržani", poručili su iz IDS-a.