veselo na tržnici

Puljani uz fritaju od 2020 jaja ispratili godinu na izmaku

31.12.2019 u 18:41

Bionic
Reading

Zadnji dan 2019. godine Puljani su dočekali uz glazbu i veselje na središnjoj tržnici gdje je pripremljena tradicionalna novogodišnja fritaja od 2020 jaja

Uz jaja nudile su se i domaće kobasice pa je Puljanima i turistima podijeljeno ukupno oko tisuću porcija.

U pripremi fritaje sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek koji je okupljenima na gradskoj tržnici poželio sreću, veselje i zdravlje u nadolazećoj godini.

"Ako je nekome bila loša, neka bude bolja, ako je nekome bila dobra, neka bude još bolja. Slijedi nam ciklus ulaganja u infrastrukturu, u djecu, u škole i vjerujem da će ova sljedeća godina biti obilježena velikim investicijskim ciklusom koji će, nadam se i vjerujem, unaprijediti kvalitetu života svih naših sugrađana", poručio je Cvek.

  • +15
Na gradskoj tržnici u Puli pripremljena fritaja od 2020 jaja Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Na Trgu Portarata Puljani već tradicionalno sretno i veselo dočekali Novu godinu u podne. Slavlje su otvorile pulske mažoretkinje, a potom i multiinstrumentalist Matt Shaft koji je okupljene zabavio pop, country i indie opusom iz vlastite autorske perspektive. Popodnevno veselje nastavljeno je uz pulsku grupu Nola koja je izvela svoje najveće hitove.

Večernji program odvijat će se na tri lokacije. Klub Kotač pripremio je novogodišnju zabavu sa više klupskih izvođača, a na Rocktarati doček će osigurati od 21,30 Čuvari svirala i Šajeta. Zabava na Trgu Forum počinje u 21,00 atmosferu će zagrijati DJ Funkovich da bi Puljane u Novu godinu uvelo Zabranjeno Pušenje, a do jutarnjih sati publiku će zabavljati grupa Le Monde.

Točno u ponoć pulsko će nebo osvijetliti vatromet kojeg tradicionalno daruje Turistička zajednica grada.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…