uvjeren u pobjedu u drugom krugu

[FOTO/VIDEO] Puljak: Građani su izabrali red umjesto nereda; Split će doživjeti renesansu

26.06.2022 u 22:18

Bionic
Reading

Iza 22 sata Ivica Puljak, kojem je za par postotaka pobjegla pobjeda u prvom krugu izbora za splitskog gradonačelnika, stigao je u svoj stožer i odmah se obratio javnosti

'Građani Splita su odlučili i izabrali su red umjesto nereda, budućnost umjesto prolosti i borbu za javni interes. Izabrali su da nastavimo smjer koji smo započeli. Ovo je važna pobjeda za građane grada Splita i za sve nas. Ako ostanu ovakvi rezultati nadam se da ćemo ih potvrditi za 15 dana. Osvojili smo i veliku većinu u gradskom vijeću i sada ćemo sve što smo obećali moći napraviti u sljedeće 3 godine. Sljedeće 3 godine će biti godine preporoda grada Splita', kazao je Puljak.

'Izlaznost je mala u apsolutnim brojevima, ali izlaznost onih koji su nas podržali je bila velika. Pao je mit da mala izlaznost odgovara onima koji imaju puno članova', rekao je.

'Mi ćemo pružiti ruku svima kojima je Split važan. Naravno, to nisu ni Željko Kerum ni HDZ. Nastavit ćemo raditi onako kako smo radili', rekao je Puljak.

'Prvi potez će nam biti sazivanje svih pročelnika i predstavljanje njima programa za razvoj grada. Prvi potez će biti raspisivanje anketnog natječaja za istočnu obalu', kazao je Puljak upitan što će mu biti prvi potezi ako pobijedi.

'Je li grad u ova tri mjeseca stagnirao. Ova tri mjeseca će dati veći zamah Gradu. Ubrzat ćemo razvoj grada i Split će u ove tri godine doživjeti renesansu', kazao je.

  • +29
Izborni stožer Ivice Puljka Izvor: Cropix / Autor: Sasa Buric

'Svi ste vidjeli da su namještene afere nisu utjecale na građane. Oni su nam dali povjerenje. Inzistirat ću da se traže počinitelji tih afera i da se razjasni cijela ta situacija koja je na početku prijetila da će se pretvoriti u nešto. Na sreću, to se nije dogodilo. Moram se zahvaliti većini medija koji su poštivali dostojanstvo i privatnost pojedinca', dodao je.

'Rekao sam da svi vrijedni radnici u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama ne moraju brinuti za svoju budućnost i egzistenciju. Knjižice HDZ-a neće biti prednost pri zapošljavanju kao što su to do sada bile', poručio je Puljak.