slučaj spremačica

Puljak: 'Nitko nije znao da je otpuštena spremačica osoba s invaliditetom. Neproduljivanja nepotrebnih ugovora bit će još više u budućnosti'

04.09.2021 u 20:10

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak rekao je kako ugovor o radu čistačici s 80-postotnim invaliditetom nije produžen jer se radi o radnom mjestu koje je "u principu nepotrebno", pri čemu je naglasio da nitko nije znao da se radi o osobi s invaliditetom. Poručio je kako je došao kraj nepotrebnom zapošljavanju, za što je optužio ekipu HDZ-a i Željka Keruma

Upravno vijeće Javne ustanove športski objekti odbilo je produljiti ugovor čistačici s 80-postotnim invaliditetom koja je i majka dvoje djece, a predstavnik radnika rekao je da je otkaz dobila jer ima isto prezime kao direktor parkinga, rekao je Ivica Puljak za HRT.

Puljak je rekao da je između dva izborna kruga ekipa HDZ-a i nekadašnjeg gradonačelnika Željka Keruma jedan parking u Splitu dala u ruke privatniku umjesto da poštuju odluku Gradskog vijeća, dodavši da se radi o potencijalnoj šteti od nekoliko milijuna kuna.

Na pitanje koja je poveznica između spremačice i direktora parkinga na Gripama Tonćija Omrčena, Puljak je rekao da su ih građani izabrali da uvedu red i zaustave nepotizam, korupciju i netransparentno trošenje javnog novca te da to i rade, a da oni koji se tome opiru i bune u javnosti gube pozicije i dižu graju.

'Ali nas to neće impresionirati, nastavit ćemo i dalje s uvođenjem reda jer to građani od nas očekuju', rekao je Puljak.

Na ponovljeno pitanje koja je poveznica između Omrčena i spremačice, Puljak je odgovorio da spremačici nije produžen ugovor jer je to radno mjesto u principu nepotrebno i dodao: 'HDZ i Kerum su uveli na stotine nepotrebnih radnih mjesta'.

  • +5
Gradonačelnik Ivica Puljak o stranačkim zapošljavanjima u tvrtki Čistoća Izvor: Pixsell / Autor: Duje Klaric / CROPIX

Puljak je rekao kako je vrlo važno reći da nitko nije znao da je spremačica osoba s invaliditetom te da je ravnatelj to tek kasnije saznao.

'A neproduljivanja nepotrebnih ugovora bit će još više u budućnosti. Mi nećemo nastaviti niti jedan nepotrebni ugovor. HDZ i Kerum su nepotrebno zaposlili na stotine ljudi', poručio je Puljak, dodavši da je to istina, a da su sve ostalo politička podmetanja.