uoči izbora

Puljak najavio 'jasan okvir' za razvoj Splita: 'Grad će se preporoditi u sljedeće tri godine'

23.06.2022 u 13:59

Bionic
Reading

Kandidat Centra za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak rekao je u četvrtak da će mu prvi potez ako pobijedi, biti da 'točno u podne ispred medija' sazovu pročelnike, direktore javnih tvrtki i ravnatelje ustanova u gradu i predoči im jasan okvir za razvoj Splita u iduće tri godine

'Sljedeće tri godine će biti tri godine preporoda grada Splita', nastavio je Puljak, dodavši kako od svih očekuje beskompromisnu posvećenost svom poslu, te volju za marljivi i strpljivi rad. Bivši gradonačelnik i gradonačelnički kandidat Centra kaže da su u posljednjih deset mjeseci uvodili red u grad Split, nastavili realizaciju mnogih zatečenih projekata i započeli mnoge nove projekte, ali da su i snimili stanje, pa im je sada vrlo jasno što treba raditi sljedeće tri godine, da bi zaista došlo do ogromnog preporoda Splita.

'Svi javni upravitelji trebaju postati beskompromisni borci za javno dobro, isto kao što su to Antonio Kuzmanić, Bojan Ivošević, ja i svi vijećnici Centra. Nas trojica ćemo stati iza njih i nećemo nikome dopustiti da nad njima vrše bilo kakav pritisak', izjavio je Puljak. Za to im treba veća podrška u gradskom vijeću da bi mogli sve projekte realizirati, dodao je.

Ako pobjedi na predstojećim izborima u Split najavio je da će 'na prvi dan u Banovini krenuti reorganizacija svih javnih tvrtki, ustanova i gradske uprave'. Puljak zaposlenicima poručuje da 'svi marljivi, vrijedni i pošteni među njima ne trebaju strahovati za svoj posao i egzistenciju jer za njih svih ima mjesta da zajedno s njima rade na preporodu grada'.

Pozvao je Splićane da u nedjelju izađu na izbore i daju podršku Centru, kazavši kako će oni 'ostati borci za javno dobro'. Puljak nije novinarima htio komentirati izjavu saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto, koja je jutros u Splitu dala potporu Mostovu kandidatu za gradonačelnika, a za Centar izjavila kako je to stranka koja se bave aferama i ne može voditi grad.

'Mislim da je neumjesno dolaziti iz Zagreba i na takav način komentirati rad nas i gradske uprave, ali to je njeno mišljenje i ne bi dalje komentirao', dodao je.