okršaj u splitu

Puljak: Ako se snimka pokaže autentična nužne su sankcije jer je policija prešla svaku mjeru. Takva brutalnost je nedopustiva

23.10.2022 u 20:09

Bionic
Reading

Što se to događalo u Splitu i je li nakon derbija Dinama i Hajduka u noći na subotu došlo do policijske brutalnosti kako tvrde iz naviječke skupine Torcida.

Objavili su još jednu uznemirujuću snimku.

Snimka je objavljena pet minuta prije početka izvanredne konferencije splitske policije. Nisu mogli potvrditi njezinu autentičnost, no poručili su da istraga o svemu traje. Hajdukova navijačka skupina objavila je i otvoreno pismo upućeno ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću. U njemu opisuju odnos policajaca prema njihovim pripadnicima i poručuju: "Ministre, obuzdajte zvijeri dok nije prekasno".

O incidentu između policije i navijača RTL je razgovarao sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom.

'Jako mi je neugodna snimka i vrlo me iznenadila. To je izuzetno neprimjerena reakcija policajaca. Tak nešto nisam uopće očekivao i neugodno mi je što sam gradonačelnik grada u kojem se takve stvari mogu događati. Ono što ja očekujem je da policija u najskorijem vremenu nađe počinitelja iz redova policije i da ga sankcionira kako bi pokazali da su svi u ovome gradu isti i da su takve stvari nedopustive', komentirao je gradonačelnik Puljak.

Ako se snimka pokaže autentična sankcije su potrebne, ističe Puljak, jer je vidljivo da je policija prešla svaku mjeru. "Takva brutalnost je nedopustiva", dodao je.

Na pitanje očekuje li ostavku načelnika policije, Puljak je kazao da očekuje sankcioniranje djelatnika policije koji je počinio kazneno djelo.

I Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević komentirao je na Facebooku snimku premlaćivanja.

'Napad na službenu osobu je napad na službenu osobu i svaka osoba koja ga počini, treba odgovarati sukladno zakonima Republike Hrvatske.

Prekomjerna upotreba sile je prekomjerna upotreba sile i svaka službena osoba koja je upotrijebi treba odgovarati sukladno zakonima Republike Hrvatske.

Postupanje sa snimke nažalost nije iznimka kada se radi o postupanju prema navijačima, samo je ovoga puta zabilježeno kamerom za razliku od Desinca gdje ni pet mjeseci nakon događaja ne znamo tko je propucao sedam ljudi, a DORH još uvijek provodi istražne radnje.

Nasilnik je nasilnik bez obzira u čijim redovima bio. Zato i nasilnik sa snimke još danas treba biti pritvoren kao jasna poruka da policija ne tolerira huliganizam u vlastitim redovima, kao što ga ne tolerira ni među navijačima', napisao je na Facebooku.