ČEKAJU SE RAČUNI

Pula dobila duplo jeftiniji plin iz Jadrana

12.05.2009 u 18:20

Bionic
Reading

Otvaranjem ventila u pulskoj Plinari danas je pušten prirodni plin iz Jadrana koji je prvo potekao u gradsku Industrijsku zonu Šijana-Istok, gdje su smješteni veliki trgovački centri i 40-tak domaćinstava

PULA - Time je, kako se tom prigodom čulo, nakon 120 godina korištenja gradskog plina, u Pulu danas po prvi put pušten prirodni plin iz Jadrana.

Cijena prirodnog plina za domaćinstva je 2,7 kuna po prostornom metru, što je duplo jeftinije od dosadašnjeg gradskog plina.

Istarski župan Ivan Jakovčić na svečanosti je kazao kako je Istarska županija dala Plinari koncesiju bez oklijevanja znajući da je Plinara spremna i sposobna plinoficirati južnu Istru.

Županija je dokapitalizacijom ušla u deset postotno suvlasništvo Plinare i time omogućila postavljanje instalacije za puštanje prirodnog plina potrošačima, istaknuo je Jakovčić dodavši da će ovakvo partnerstvo omogućiti cijeloj Istri plinofikaciju.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je da će puštanje plina gospodarstvenicima i domaćinstvima donijeti bolji plin i niže cijene.