ima nove partnere

Pukla ljubav s Bernardićem? Beljak: Šefica oporbe je Anka Mrak-Taritaš

08.12.2018 u 20:13

Bionic
Reading

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak gostovao je u Dnevniku Nove TV povodom sklapanja sporazuma Amsterdamske koalicije za europske izbore

Amsterdamska koalicija potpisala je danas sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Europski parlament. Jedno od imena na njihovoj listi bit će i ono šefa HSS-a Kreše Beljaka, koji je potvrdio da će biti predzadnji na listi. 'Siguran sam da će na listi biti puno jakih imena, puno jačih imena od mene i kad bih preskočio te ljude bio bi to jako dobar rezultat. O tome ćemo razmišljati kad to bude tako', kazao je Beljak za Dnevnik Nove TV upitan hoće li ići u Bruxelles ako prođe na izborima.

No, iako je HSS potpisao sporazum i ušao u Amsterdamsku koaliciju, ta stranka od ranije ima potpisan i sporazum sa SDP-om. 'Sa SDP-om smo potpisali sporazum za parlamentarne izbore. Ovo su europarlamentarni izbori. Podsjetit ću Vas da je SDP prvi rekao da idu na izbore sami', kazao je Beljak.

Kazao je da se HSS nije udaljio od SDP-a i da podržava svaki njihov zakon i amandman, no o tome da li Davor Bernardić radi dobar posao na čelu SDP-a nije želio govoriti.

Ipak, dao je do znanja da Bernardić ne kotira dobro. 'U ovom trenutku najpopularniji oporbeni političar je Anka Mrak-Taritaš', kazao je Beljak.

Upitan ima li šanse opozicija na čelu s Bernardićem skinuti HDZ s vlasti, Beljak je kazao: 'Po svim anketama vođa opozicije je Anka Mrak-Taritaš'.

  • +23
Krešo Beljak Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Poručio je da bi volio da se sve opozicijske stranke udruže u jedan blok, no hoće li im se pridružiti i SDP, kaže Beljak, ovisit će o njima samima.

Na pitanje ide li HSS sa SDP-om na parlamentarne izbore, kaže: 'Vidjet ćemo kada dođu parlamentarni izbori'. Međutim, dodao je da vjeruje da će ići zajedno.

Spreman je, kaže, biti i kandidat za predsjednika države, ako se opozicija udruži i tako zatraži.

Smatra da glavni državni odvjetnik nije neovisan jer ga bira vladajuća većina. 'Bit će neovisan kada ga budu birali građani. Znači treba promijeniti zakone', poručuje Beljak.

Na pitanje vjeruje li premijer Andreju Plenkoviću kada kaže da Zdravko Marić neće napustiti Vladu, Beljak kaže: 'Ja Plenkoviću ne vjerujem ništa, pa onda ni to'.