BEOGRADSKI MEDIJI

Pukanićev atentat plaćen milijun i pol eura

27.10.2009 u 11:00

Bionic
Reading

Srbijansko specijalno tužiteljstvo sumnja da je ubojstvo Ive Pukanića naručila osoba koja je za to platila milijun i pol eura skupini koju je organizirao Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam, ali još nije otkriveno ime naručitelja

'Istraga u Srbiji nije završena i još se traži naručitelj ubojstva Pukanića', rekao je izvor Blica blizak istrazi. Za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića u ponedjeljak su istovremeno podignute optužnice u Beogradu protiv Jocića, Željka Milovanovića i Milenka Kuzmanovića, a u Zagrebu protiv Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija, Bojana Gudurića, Slobodana Đurovića, ali i Milovanovića.

Srbijansko specijalno tužiteljstvo Jocića tereti da je organizator osmeročlane međunarodne kriminalne grupe 'čiji su pripadnici iz Srbije, Hrvatske i BiH za novčanu nagradu od najmanje milijun i pol eura' ubili suvlasnika Nacionala i njegovog suradnika. Jociću, Milovanoviću i Kuzmanoviću na teret se stavljaju kaznena djela suradnje prilikom izvršenja zločina, zločinačko udruživanje i teško ubojstvo, za što je predviđena maksimalna kazna do 40 godina zatvora.