grad slobodnih kreativaca

Puh Belci: Pulska kulturna scena mora uvijek imati prostor za rast

22.04.2021 u 17:19

Bionic
Reading

IDS-ova kandidatkinja za pulsku gradonačelnicu Elena Puh Belci predstavila je u četvrtak poglavlje svog programa o kulturi poručivši kako je "kultura srce i duša grada", a Pula je definitivno grad slobodnih kreativaca te njegova kulturna scena mora uvijek imati prostor za rast

Ustvrdivši kako je Pula grad svjetski poznatih spomenika, kultnih bendova, vrhunskih umjetnika i festivala koji posjećuju ljudi iz cijeloga svijeta, ona je najavila obnovu Kaštela dok će se u narednom mandatu dovršiti kapitalna ulaganja u obnovu kulturne baštine, preciznije Arheološkog muzeja Istre te Malog rimskog kazališta.

"Njihovom obnovom zaokružit ćemo najveća kapitalna ulaganja u našu kulturnu baštinu u zadnjih 50 godina. Ti projekti bit će nova žila kucavica kulturnog života u Puli i nešto s čime ćemo se svi ponositi", istaknula je Puh Belci najavivši i uređenje Zvjezdarnice na Monte Zaru kojim će najstarija astronomska ustanova u Hrvatskoj postati moderan i funkcionalan edukacijsko-multimedijalni centar.

Osim toga, najavila je i gradnju polivalentnog centra "Mehanika" u središtu Pule bespovratnim sredstvima iz EU-a čime će "grad dobiti moderan i kvalitetno opremljen centar, prvi takav u Istri u kojemu će se, osim edukacija, radionica, velikih i malih koncerata, festivala i predstava, moći održavati i kongresi, konferencije, sajmovi te međunarodni skupovi".

Govoreći o povećanju kvalitete turizma, Puh Belci je navela kako je Pula već prepoznata kao važno turističko središte i jedno od najbrže rastućih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

"Naš je zadatak da to dignemo na jednu novu razinu i da radimo na još jačem povezivanju turističke ponude i kulturnih sadržaja autohtonom ponudom kroz cijelu godinu. Novom kulturnom ponudom i poticanjem autohtone ponude jačat ćemo poziciju Pule kao city break destinacije", zaključila je Elena Puh Belci.