POKUŠAJ ATENTATA NA EDU KOSA

Pucao na porečkog dogradonačelnika

18.11.2010 u 09:08

Bionic
Reading

Na porečkog dogradonačelnika Edu Kosa sinoć oko 21.30 sati pokušan je atentat. Nepoznati napadač dočekao je Kosa u dvorištu njegove obiteljske kuće u Kukcima. Srećom po Kosa, atentator koji mu je prišao s pištoljem uperenim izravno u njega promašio je. Iako iznenađen, Kos se u trenutku snašao te je snažno udario napadača torbom tako da mu je pištolj ispao iz ruke

Prijavljen DORH-u i USKOK-u

Prije dva dana gotovo čitav politički vrh Grada Poreča je prijavljen DORH-u i USKOK-u zbog sumnje da su počinili niz kaznenih djela, od sklapanja štetnih ugovora, zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja isprava, zlouporabe položaja i ovlasti, kršenja Zakona o javnoj nabavi, pa sve do poticanja, pomaganja i udruživanja radi činjenja kažnjivih djela protiv Republike Hrvatske. Prijavu je potpisala grupa vijećnika IDS-a i građani Poreča. U prijavi se spominje i Edo Kos.

Potom se atentator dao u bijeg, a Kos ga je pokušao stići, no napadač mu je ipak pobjegao. Kos je potom od susjeda nazvao policiju, koja je promptno reagirala. Blokade su smjesta postavljene na sva raskrižja i izlaze iz grada, no za sada nema informacije je li tko uhićen. Sinoć započet očevid na mjestu događaja, u Ulici hrastova u Kukcima, nastavljen je jutros.

'Policija je oko 21.40 zaprimila dojavu da je došlo do pucnjave prema 51-godišnjaku u Poreču, u naselju Kukci, pri čemu nije došlo do povređivanja. Očevid je u tijeku', kazao nam je Valter Opašić u Istarskoj policijskoj upravi.

Edo Kos nakon sinoćnjeg pokušaja atentata veli da je dobro, no sve se odigralo tako brzo da nam jutros nije mogao sa sigurnošću reći je li napadač i ostavio pištolj u dvorištu.

Na Edu Kosa već je jednom, dok je bio član Gradskog poglavarstva 2006, pokušan atentat. Taj slučaj, kada mu je bila podmetnuta bomba pod automobil parkiran na parkiralištu iza Gradske vijećnice, policija nije razriješila.