UHIĆEN POČINITELJ?

Pucano pred zgradom USKOK-a, metak završio u đačkom domu

12.10.2011 u 17:59

Bionic
Reading

Zagrebačka policija uhitila je muškarca koji je oko 16,30, u doba najveće gužve, u centru Zagreba, pred zgradom USKOK-a i DORH-a u Gajevoj ulici ispalio hitac iz pištolja koji je završio u obližnjem đačkom domu

Metak je promašio osobu kojoj je bio namijenjen, a s kojom se počinitelj sukobio te se zabio u pročelje zgrade Učeničkog doma Ante Brune Bušića, svega 60 centimetara od prozora iza kojeg su bili štićenici doma.

U blizini mjesta pucnjave, u Hebrangovoj, na samom križanju s Gajevom nalazi se noćni klub u kojem se okupljaju, među ostalima, pripadnici zagrebačkog podzemlja, piše Jutarnji list. Zbog toga su kriminalistički operativci još za vrijeme očevida ušli u taj lokal u nadi da će dobiti korisne informacije.

Jedna od verzija događaja je da je pucao muškarac koji je netom prije izašao iz terenca marke BMW, no u policiji nisu to potvrdili. 'Policija je dojavu o ovom događaju dobila u 16,29, a dolaskom ophodnje na mjesto događaja, nitko od sudionika više nije bio tamo. Proveden je očevid i ispitani su svjedoci. Nepuna tri sata kasnije u policijsku postaju Centar priveli smo muškarca kojeg dovodimo u vezu s ovim događajem. Istraživanje je u tijeku', priopćila je Jelena Bikić, glasnogovornica PU zagrebačke večeras nakon uhićenja osumnjičenog.