U MOSTARU

Pucano na zgradu novootvorene Gradske vijećnice

27.03.2012 u 13:42

Bionic
Reading

Nepoznate osobe pucale su u ponedjeljak navečer iz pištolja na zgradu Gradske vijećnice u Mostaru čiju su jučerašnju ceremoniju otvaranja bojkotirali vijećnici bošnjačkih političkih stranaka, no izuzev manje štete, nije bilo drugih posljedica, izvijestili su iz policije

Načelnik Policijske uprave Mostar Dragan Jelonjić rekao je da su nepoznate osobe ispalile više metaka iza jedan sat u noći na zgradu vijećnice koja se nalazi na nekadašnjoj ratnoj crti razdvajanja u Mostaru između Bošnjaka i Hrvata. Nakon incidenta navodno su odmah pobjegli u pravcu Musale, u istočni, većinski bošnjački dio grada. Po Jelonjićevim riječima, na licu mjesta pronađeno je pet čahura, a jedno zrno oštetilo je pročelje novootvorene Gradske vijećnice. Drugih posljedica nije bilo.

Jučerašnje otvaranje nove zgrade Gradske vijećnice poslužilo je za nove podjele u gradu budući da bošnjački vijećnici nisu došli na ceremoniju jer se u dvorištu zgrade, koja se nalazi na nekadašnjoj ratnoj crti razdvajanja, nalazi spomen-obilježje za osam poginulih pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) koji su stradali za vrijeme hrvatsko-bošnjačkog sukoba.

'Vjerujem da nedolazak Bošnjaka neće u konačnici pokvariti sliku ove prelijepe građevine, koja je kulturno povijesna baština i koja nosi cijeli Mostar iz prošlih vremena', rekao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. Na ceremoniji otvaranja Gradske vijećnice nisu došli bošnjački vijećnici iz Stranke demokratske akcije, SDP-a BiH i Stranke za BiH protiveći se što je prije nekoliko dana postavljen stećak na mjestu gdje je nakon rata podignut križ u spomen sjećanja na poginule pripadnike HVO-a.