JOŠ PAR DANA PAKLA

Prvo prema +40, za vikend 10°C manje

20.08.2012 u 12:57

Bionic
Reading

U narednih nekoliko dana temperature će iz dana u dan rasti i ponegdje dosezati 40-ak stupnjeva, no vikend bi konačno mogao donijeti nešto oblaka, kiše i osvježenja, najavljuju prognostičari

Danas će posvuda prevladavati suho, sunčano i vruće ili vrlo vruće vrijeme uz slab dnevni vjetar. Maksimalne temperature kretat će se između 31 i 35°C, a ponegdje i prelaziti 35, osobito u unutrašnjosti Dalmacije gdje bi mogle ići i do 37°C.

Slično vrijeme očekuje se i u nastavku tjedna, s tim da će temperature iz dana u dan polagano rasti pa oko četvrtka ili petka ponegdje u kopnenim krajevima i u unutrašnjosti Dalmacije možemo očekivati maksimalce od 38 ili 39°C, a duž obale između 33 i 37°C. Vjetar će posvuda biti slab.

Mogućnost za promjenu vremena postoji tek potkraj vikenda i početkom sljedećeg tjedna. Uz pad temperature od 10-ak stupnjeva kiša je najizglednija u unutrašnjosti zemlje i na sjevernom Jadranu, a Dalmacija bi se mogla zadovoljiti tek popuštanjem vrućine. No budući da je to razdoblje još daleko, točnije prognoze imat ćemo sljedećih dana, rekao je Daniel Pavlinović iz udruge Crometeo.

Za detaljnije informacije o prognozi kliknite na ovaj link.