stiže zima

Prvi snijeg možda nas čeka već u utorak, temperature će osjetno pasti

27.10.2019 u 07:46

Bionic
Reading

Naši krajevi i dalje će biti pod utjecajem polja povišenog tlaka zraka koje će podržavati stabilno vrijeme, a vlažan i nestabilan zrak sjevernije je od nas.

U istočnoj Hrvatskoj ujutro će biti magle koja se uz Savu i Dravu ponegdje može i dulje zadržati. Zatim će veći dio dana prevladati sunčano i toplo. Vjetar slab. Najniža jutranja temperatura zraka od 4 do 7, a najviša dnvena između 21 i 24. U središnjim krajevima slično - pretežno sunčano i toplo, ujutro mjestimice s maglom i sumaglicom. Vjetar većinom slab. Temperatura zraka slična kao na istoku, javlja HRT-ova vremenska prognoza.

Na sjevernom Jadranu i u višem gorju pretežno sunčano. U nizinama Like i Gorskog kotara, ujutro magla, koje može biti i uz zapadnu obalu Istre. Vjetar većinom slab zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 5, na moru između 9 i 15, a najviša dnevna od 20 do 23, u gorju malo niža.

U Dalmaciji sunčano i toplo, samo ponegdje s malom do umjerenom naoblakom. Vjetar uz obalu slab zapadni, prema otvorenome moru umjeren sjeverozapani, pri čemu more može biti umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 7, uz obalu između 12 i 16, a najviša dnevna od 23 do 26 stupnjeva.

Slično i na južnom dijelu Jadrana - sunčano s dnevnom temperaturom zraka od 22 do 25, a temperatura mora uglavnom oko 22 ili 23 stupnja. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Na kopnu u ponedjeljak nakon jutarnje magle pretežno sunčano, ali uz postupno naoblačenje sa zapada.

U utorak većinom oblačno i kišovito te osjetno hladnije, osobito navečer. U noći na srijedu u najvišem gorju može pasti i malo snijega. U srijedu postupan prestanak oborina i razvedravanje sa zapada. Na Jadranu u ponedjeljak pretežno sunčano te i dalje toplo, na sjevernom Jadranu prema kraju dana s umjerenom naoblakom. U utorak na sjevernom i srednjem dijelu promjenljivo s kišom i pljuskovima.

U noći na srijedu i u srijedu naoblačenje s kišom proširit će se i na južni dio, dok će se na sjeveru postupno razvedriti. U utorak će na sjevernom dijelu zapuhati bura koja će jačati i u srijedu se proširiti na cijelu obalu.

POGLEDAJTE PET STVARI KOJE MOŽDA NISTE ZNALI O SNIJEGU:

Izvor: Wochit / Autor: tportal.hr