air baltic

Prvi međunarodni let za Rijeku nakon koronakrize

17.06.2020 u 20:43

Bionic
Reading

Zračna luka Rijeka dočekala je u srijedu prvi međunarodni let u javnom zračnom prijevozu nakon proglašenja pandemije koronavirusa - airBalticov let iz Rige.

"Nakon gotovo 3 mjeseca bez redovitih aviolinija, dok većina aerodroma u regiji još iščekuje svoj prvi međunarodni let u javnom zračnom prijevozu, Zračna luka Rijeka danas je dočekala svoj prvi međunarodni let nakon proglašenja pandemije", priopćili su iz riječke Zračne luke.

Navode kako je riječ o letu latvijskog avioprijevoznika airBaltic iz Rige, koji je na Zračnu luku Rijeka sletio u 17 sati i 40 minuta.

Na dolaznom letu je bilo 115 putnika, što je gotovo 80 posto kapaciteta zrakoplova A220-300, a na odlaznom letu iz Rijeke za Rigu sjedilo je 15 putnika.

Službeno počela ljetna sezona letenja

Iz Zračne luke ističu kako je dolaskom prvog međunarodnog leta nakon koronakrize službeno započela ljetna sezona letenja u toj zračnoj luci, koja je trebala službeno započeti još 29. ožujka. No, zbog proglašenja pandemije su svi letovi odgođeni, a neki i otkazani.

Prema najavama avioprijevoznika, 20. lipnja se očekuje dolazak prvog sezonskog leta Eurowingsa iz Duesseldorfa, a 21. lipnja i iz Hamburga.

Potvrđen je povratak Transavie s letovima za Eindhoven od 2. srpnja, tri puta tjedno  (utorkom, četvrtkom i nedjeljom), te Ryanaira s letovima za London ponedjeljkom od 6. srpnja, zatim ponedjeljkom i petkom od 3. kolovoza, kao i za Frankfurt Hahn u kolovozu.

Potvrđen je i ponovni početak domaće linije Trade Aira za Osijek, Split i Dubrovnik od idućeg tjedna, odnosno svakog utorka i četvrtka od 23. lipnja.

Očekuje se i uspostava novih letova za Varšavu s kompanijom LOT, ponovna uspostava letova za Berlin, Stuttgart i Koln s Eurowingsom te letovi za Munchen s Croatia Airlinesom, ali datumi još nisu potvrđeni.

Od charter linija očekuje se povratak Enter Aira za Paris, kao i letova lompanije TUI za London u srpnju, stoji u priopćenju.