ZIMSKE RADOSTI PRED VRATIMA

Prve snježne pahulje nad Zagrebom; Riječani se nadaju obilnom snijegu na Platku

12.12.2019 u 10:40

Bionic
Reading

Prve pahulje snijega pale su jutros u Zagrebu, svega nekoliko sati ranije nego je to za četvrtak najavio Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). 'Pretežno oblačno, a uglavnom u drugom dijelu dana može pasti malo kiše ili susnježice, u okolnom gorju snijega. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura od 3 do 5 °C', prognozirao je Zavod. Od oko 10 sati, susnježica pada u zapadnom dijelu grada, dok su na istoku pahulje nešto krupnije

Na Zavižanu je u četvrtak izmjereno 10 centimetara snijega, javlja DHMZ.

Za sutra se na području Grada Zagreba predviđa pretežno oblačno, u drugom dijelu dana uz kišu, a u okolnom gorju snijeg. Oborina će u noći na subotu biti obilna. Zapuhat će umjeren južni i jugoistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura oko 1, a najviša dnevna od 4 do 7 °C.

U istočnoj Hrvatskoj danas se očekuje pretežno oblačno, uglavnom u drugom dijelu dana povremeno malo kiše, mjestimice i snijeg ili susnježica, osobito navečer. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura od 4 do 6 °C.

U Gorskom kotaru i Lici oblačno, povremeno uz slabu oborinu. Padat će većinom snijeg, a u Lici i susnježica te kiša. Vjetar slab. Najviša dnevna temperatura od 1 do 3 °C.

U Istri bit će promjenjivo oblačno, mjestimice sa slabom kišom, krajem dana na Učki i Ćićariji je ponegdje moguć i slab snijeg. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, poslijepodne i navečer mjestimice jugozapadnjak i jugo. More će biti malo, mjestimice umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 0 do 6 °C, u unutrašnjosti Istre od -6 do -1 °C, a najviša dnevna od 8 do 11 °C.

Na Sjevernom Jadranu umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz kišu, češću u drugom dijelu dana. Puhat će slaba i umjerena bura, popodne i zapadnjak te sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 9 do 13 °C.

Dalmacija može očekivati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu koja će biti češća u drugom dijelu dana. Puhat će slabo do umjereno jugo i istočni vjetar, u početku mjestimice i bura. Najviša dnevna temperatura od 11 do 15 °C.