MODRI U HERCEGOVINI

Prva pobjeda Čačića za Dinamovo finale u Gabeli

19.01.2012 u 14:58

Bionic
Reading

Dinamo već tradicionalno svoje zimske pripreme odrađuje u Hercegovini te nastupa na turniru u Gabeli, a tako je i ove godine. U polufinalnoj utakmici Memorijala Andrija Anković 'modri' su svladali domaći GOŠK 2:0

Prvu pripremnu utakmicu Dinamo je nedavno odigrao s Brotnjom i remizirao, no zato je u drugom pripremnom ogledu pobijedio GOŠK na tradicionalnom turniru u Gabeli. Momčad trenera Ante Čačića došlo je pozdraviti i 200-tinjak Boysa koji su tradicionalno vrijeđali Zdravka Mamića te skandirali Leandru Cufreu, a čak su u jednom trenutku bacili baklje na teren.

Što se tiče same utakmice, ona nije obilovala nekakvim spektakularnim potezima, i to prvenstveno zbog lošeg i zaleđenog terena koji nije dopuštao lepršavu igru. Dinamo je cijelu utakmicu dominirao, tako da domaćini nisu imali nijednu pravu šansu. 'Modri' su pak kreirali nekoliko odličnih prigoda, ali su postigli 'tek' dva gola. Mrežu prvoligaša BiH načeo je Sylvestr krasnim golom iz mrtvog kuta u 23. minuti, da bi u 53. minuti Alispahić zabio na dodavanje Leke za konačnih 2:0.

Trener Čačić je koristio sve igrače, ali zbog lakših ozljeda za utakmicu nisu konkurirali Bišćan, Sammir, Rukavina i Kramarić, kao ni Vrsaljko, koji je pod temperaturom.

'S obzirom na fazu priprema i teren na kojem smo igrali, zadovoljan sam. Ušla su dva gola, izgledali smo dobro i radimo sve što je u našoj moći da budemo idealni u nastavku prvenstva. Novi trener traži ubrzanje igre i imamo još vremena da ispunimo njegove zahtjeve', rekao je iskusni Vida koji je bio jedna od većih zvijezda u Dinamovom dresu u poplavi znatiželjne djece u Gabeli.

Dinamo će u finalu igrati s pobjednikom ogleda Splita i Lokomotive.