prognoza dhmz-a

Provjerite kakvo nas vrijeme očekuje idući tjedan, bit će svega

27.01.2019 u 07:51

Bionic
Reading

Vrijeme će i idućih sedam dana biti promjenjivo. Na kopnu pretežno oblačno uz povremenu oborinu, čija se glavnina očekuje u ponedjeljak, a ponajprije na Jadranu i uz njega može biti obilna, prognozira Državni hidrometerološki zavod (DHMZ)

Nedjelja je biti djelomice sunčana i razmjerno vjetrovita. U drugom dijelu dana sa zapada postupni porast naoblake, a navečer ponegdje na sjevernom Jadranu kiša, u Gorskom kotaru kiša pa snijeg. Ujutro je na kopnu mjestimice moguća magla. Zapuhat će umjeren, u gorju i jak jugozapadni, a u Slavoniji i Baranji jugoistočni vjetar, a na Jadranu jugo i južni vjetar u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 3 do 7, a na Jadranu od 9 do 13 °C.

Promjenljivo, na kopnu i pretežno oblačno uz povremenu oborinu u ponedjeljak. Na Jadranu će padati kiša te pljuskovi praćeni grmljavinom, a na kopnu i snijeg, ponajprije u gorju. Oborina će biti češća i obilnija na Jadranu i uz njega. Puhat će umjeren, prolazno jak sjeverac i sjeveroistočnjak, još u početku u Slavoniji jugoistočnjak. Na Jadranu će jako i olujno jugo u Dalmaciji okrenuti na jugozapadnjak, a na sjevernom dijelu prolazno oslabjeti te prema kraju dana okrenuti na buru. Temperatura na kopnu od -1 do 5, na Jadranu od 7 do 12 °C.

Od utorka na kopnu uglavnom slab snijeg, kojeg u srijedu može biti i na sjevernom Jadranu. Vjetar na kopnu većinom slab. U utorak na sjevernom dijelu bura, na jugu jugozapadnjak u slabljenju. U srijedu duž cijele obale jugo ponovno u jačanju. Temperatura bez znatnije promjene ili malo niža, osobito na kopnu.

  • +5
Prognoza od 27. siječnja Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ