TRAŽI SE MESIĆEV NASLJEDNIK

Protrka najavio okupljanje svih pravaških opcija

13.08.2009 u 15:29

Bionic
Reading

Predsjednik Glavnog stana HSP-a Ivan Protrka najavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku okupljanje svih pravaških opcija u Hrvatskoj. Prvi korak, kako je rekao, bit će zajednički kandidat na izborima za predsjednika države

ŠIBENIK - "Pravaštvo nema alternative i to je jedina opcija koja je spremna boriti se za hrvatske nacionalne interese", poručio je Protrka, dodajući kako će pravaši svojega kandidata za predsjednika birati po američkome modelu među nekoliko kandidata koji će imati svoju kampanju.

"Pregovori među pravaškim opcijama odmakli su daleko. Želimo okupiti, a ne razbiti pravaštvo. Želimo stranku koja će biti jak čimbenik na političkoj sceni i koja će na parlamentarnim izborima dobiti 15 ili 20 posto glasova", izjavio je Protrka, dodajući kako nema nikakvih pučeva unutar stranke te da njezino predsjedništvo normalno radi.

Predsjednik šibensko-kninskoga Županijskog vijeća HSP-a Ivica Ledenko podsjetio je kako je u toj županiji ta stranka svoju snagu dokazala na nedavnim lokalnim izborima. HSP se protivi rasprodaji narodnog bogatstva, šuma i pitke vode te će se boriti protiv korupcije, istaknuo je Ledenko, dodajući kako se HSP zauzima za lustraciju, pravnu i socijalnu državu bez obzira na zahtjeve iz Bruxellesa te se protivi bilo kakvim balkanskim integracijama.

"Treba čuvati vjerski i kulturni identitet hrvatskoga naroda, a ne, kao što promoviraju s Pantovčaka, pa i sam predsjednik države, da se skidaju križevi iz državnih institucija", rekao je Ledenko.