UHVAĆEN KOD BUJA

Protjerani Rus pokušao ilegalno otići u Italiju

29.04.2011 u 14:47

Bionic
Reading

U pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, bujska policija jučer je oko 12.30 sati u mjestu Markovac zatekla 31-godišnjeg ruskog državljanina

Kako je izvijestila PU istarska, ruskom državljaninu je 24. travnja ove godine od strane Policijske postaje Pula otkazan kratkotrajni boravak zbog neposjedovanja sredstava za uzdržavanje te mu je izdana i zapovijed o napuštanju Republike Hrvatske s jednodnevnim rokom. No, nakon odlaska iz policijske postaje, Rus se oglušio o zapovijed te je nastavio nezakoniti boravak u Hrvatskoj. Spavao je na plažama i u šumama, a do bujskog područja došao je što stopirajući, što pješice.

Dolaskom u Markovac, 31-godišnjak je krenuo šumskim putem u pravcu državne granice, namjeravajući ilegalno otići u Italiju, no u tome ga je spriječila policija.

Zbog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakona o strancima, 31-godišnjaku je rješenjem Policijske postaje Buje izrečena zabrana ulaska i boravka na području Republike Hrvatske u trajanju od jedne godine, nakon čega je prepraćen u Prihvatni centar za strance Ježevo.