JOVANOVIĆ ODGOVARA UČITELJIMA

'Prosvjedujte protiv onih koji su opelješili hrvatsku državu'

05.10.2012 u 17:11

Bionic
Reading

'Prosvjedi su nepotrebni, sindikati mogu raditi što žele i buniti se koliko god hoće', poručio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović predstavnicima sindikata koji su danas pozvali na veliki prosvjed ispred Banskih dvora 11. listopada

Podsjetio je na obećanje premijera Zorana Milanovića da će učiteljima prvima rasti plaća kada u proračunu bude više novca.

'Potpisivanjem izmjena Temeljnog kolektivnog ugovora nikome u prosvjeti ne bi pale plaće. Dapače, one bi rasle. Zbog čega se onda prosvjeduje ako nudimo rješenje? Dakle, pozivamo na razgovor i na dijalog.

U Hrvatskoj je potrebno raditi i jedino će nas rad izvući iz ovoga gdje smo se našli danas, za što nije kriva aktualna hrvatska Vlada, nego oni koji su proteklih deset godina opelješili i spalili hrvatsku državu, pa neka prosvjeduju protiv njih', poručio je Jovanović.

Ministrovo mišljenje pak ne dijeli Vertikala sindikata obrazovanja koja je ispred zgrade NSK dijelila proglas kojim pozivaju prosvjetare da 11. listopada dođu na prosvjed u Zagrebu.