TANKI ŽIVCI NA BRITANCU

Prosvjednika 20 metara vozila na haubi

Bionic
Reading

Mirni prosvjed građana na Britanskome trgu protiv parkirnih zona pretvorio se u pravu dramu. Blokirajući promet šetnjom preko četiri pješačka prijelaza, prosvjednici su izražavali svoje nezadovoljstvo sustavom naplate parkinga na Pantovčaku, u Nazorovoj i okolnim ulicama

Na Trgu se ubrzo nakupilo desetak vozila čiji vozači nisu imali razumijevanja za stavove prosvjednika. Nakon kraćeg čekanja, počeli su gubiti živce.

Ubrzo je krenulo trubljenje, prijetnje i psovke prema prosvjednicima. Suvozačica jednog džipa povišenim je tonom prijetila da će pregaziti prosvjednike ako se ne maknu. Unatoč tome, prosvjednici se nisu dali. Uspješno su održavali blokadu kružeći po zebri. U jednom trenutku mlađa vozačica u crvenome Cliu izgubila je živce i pritisnula gas.

Tom prilikom je udarila automobilom Hrvoja Petranovića, jednog od organizatora prosvjeda. Vozačica se tu nije zaustavila te je vozila prosvjednika na haubi još 20-ak metara.

Petranović se grčevito pokušavao održati na haubi kako ne bi podletio pod kotače. Sumanuta vozačica se konačno zaustavila nakon što joj je prosvjednik slomio desni retrovizor.

Policija je ekspresno intervenirala, budući da se nalazila na mjestu događaja. Obavljen je očevid, a po prosvjednika je došla hitna pomoć. Još nije poznato kakve je ozljede pretrpio, piše portal zagrebancija.com.