NE BRIJUNI RIVIJERI

Prosvjedni skup uoči sjednice Gradskog vijeća u Puli

28.06.2011 u 17:29

Bionic
Reading

Prijedlog Ugovora o provedbi razvojnog programa Brijuni rivijere na tri lokacije – Pineti, Hidrobazi i otoku Sv. Katarine-Monumenti - koji je prošlog tjedna u županijskoj skupštini dobio samo 'prethodnu uvjetnu suglasnost', naći će se u petak pred vijećnicima Grada Pule kao jedna od točaka dnevnog reda 24. sjednice Gradskog vijeća

Sa sloganom 'Ne Brijuni Rivijeri – Ne privatizaciji polovice grada – Ne korupciji!', Građanska inicijativa za Muzil organizira u 16.30 sati, to jest pola sata prije početka sjednice Gradskog vijeća zakazane za 17 sati, prosvjedni skup na Forumu ispred Komunalne palače te pozivaju građane da im se u što većem broju pridruže.

'Interes šire društvene zajednice u tom Ugovoru uopće nije zastupljen', ističe Dušica Radoičić, dodajući da ga je i Društvo arhitekata Istre ocijenilo neprihvatljivim, što je vjerojatno potaknulo i županijske vijećnike da ga tek uvjetno prihvate odnosno pošalju na doradu prije ponovnog razmatranja.

Osim što će pulske vijećnike dočekati transparentima ispred Komunalne palače, aktivisti se nadaju da će imati priliku svoje stavove predstaviti vijećnicima i na samoj sjednici, kao što su to imali priliku prošlog tjedna u Pazinu.

Kako veli Radoičić, sjednice Gradskog vijeća su javne, no ponekad su prostori u kojima se održavaju skučeni pa su aktivisti, za svaki slučaj, danas uputili zahtjev predsjedniku pulskog Gradskog vijeća da dopusti sudjelovanje jedne skupine aktivista Građanske inicijative za Muzil te, dakako, i njihovo obraćanje vijećnicima.