PRVI U NIZU

Prosvjed u Vinkovcima počinje u 11 sati

08.09.2009 u 17:50

Bionic
Reading

Hrvatska udruga sindikata (HUS) sutra će u Vinkovcima započeti seriju prosvjeda u većim hrvatskim gradovima protiv Vladinih mjera i sve težeg stanja u zemlji. Sutrašnji prosvjed u Vinkovcima počet će u 11 sati na Stadionu malih sportova, a osim sindikalaca trebali bi govoriti i predstavnici potrošača, umirovljenika, nezaposlenih i studenata, rekao je Hini predsjednik HUS-a Ozren Matijašević

ZAGREB - HUS traži od Vlade ukidanje tzv. kriznog poreza i vraćanje stope PDV-a na 22 posto, ukidanje PDV-a za osnovne namirnice, smanjenje javne potrošnje, te obračun s kriminalom i korupcijom.

Osim toga, na prosvjedima će govoriti voditelji županijskih ureda HUS-a koji će upozoriti na konkretne poteškoće na pojedinom području, ponuditi rješenja i postaviti vlastima rok za rješavanje problema, kaže Matijašević.

Radni naslov prosvjeda glasi "Za pravnu i moralnu Hrvatsku", a Matijašević pritom naglašava kako HUS ne namjerava rušiti Vladu, već će do eventualne smjene vlasti doći kao posljedica neispunjavanja opravdanih zahtjeva prosvjednika.

Nakon Vinkovaca, prosvjedi će se održati 10. rujna u Osijeku, 11. rujna u Šibeniku, 12. rujna u jutarnjim satima u Puli a poslijepodne u Rijeci, dok će završni skup biti 15. rujna u Zagrebu.