'ovako više neće moći'

Prostitucija u državnom stanu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu; nađena seksualna pomagala, rublje...

10.07.2019 u 20:13

Bionic
Reading

Zbog bespravnog raspolaganja državnom imovinom gube se milijarde kuna. Ministarstvo državne imovine, kako bi tomu stalo na kraj, krenulo je u rat s bespravnim korisnicima. Stan u najužem središtu Zagreba služio za prostituciju

Možda najatraktivnija adresa u Hrvatskoj - Zagreb Trg Bana Jelačića broj 1. Vlasnik golema stana na trećem katu - država, ali ona ne zna tko se njime već godinama besplatno koristi.

Stoga se u stan danas moralo ući na silu, a ondje je službenike dočekalo pravo iznenađenje, javlja HRT.

'Vjerojatno je bilo riječ o nedopuštenim radnjama djelatnostima. Očito je riječ o prostituciji', kazao je načelnik Sektora za nekretnine Tomislav Volarević.

U stanu su pronađena seksualna pomagala, intimno žensko rublje, različita alkoholna pića, cigarete. Ministar državne imovine Goran Marić poručuje - ovakva otkrića nas ne iznenađuju, ali sad, poručuje, ovako više neće moći.

'Da je praksa otimanja gotova, da postoji odgovornost prema državnoj imovini i da se ona ubuduće neće moći koristiti bez reguliranih odnosa, kazao je.

  • +5
Ministar Goran Marić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

U Ministarstvu državne imovine ističu da je Hrvatska zbog neuređenih odnosa s korisnicima javnih nekretnina dosad izgubila više od milijardu kuna.

'Najveći problem su nesređene zemljišne knjige koje ne omogućuju uvid u pravo stanje stvari na terenu i nažalost kako svi znamo još većina zgrada nije upisana u zemljišne knjige odnosno nije etažirana sukladno vlasništvu i drugim stvarnim pravima', dodaje Volarević.