DRŽAVNI TAJNIK KOMAR

'Proslava Oluje bit će bogatija i jeftinija nego dosad'

02.08.2010 u 14:50

Bionic
Reading

'Ovogodišnje obilježavanje vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu bit će jeftinije nego prošlih godina, ali program neće zbog toga patiti nego će, baš naprotiv, biti bogatiji', rekao je državni tajnik u ministarstvu obrane Željko Goršić na konferenciji za novinare na kojoj su, osim njega, još govorili i državni tajnici Zoran Komar iz Ministarstva branitelja i Miljenko Radnić iz MUP-a te zamjenik predsjednika organizacijskog odbora za proslavu obljetnice Oluje kontraadmiral Zdenko Simičić

Točne brojke nije iznosio rekavši da će se s računima izići u javnost po završetku obilježavanje akcije Oluja.

Kontraadmiral Simičić
potvrdio je da će tijekom proslave MIG-ovi Hrvatske vojske ostati na zemlji, a u priredbi u Kninu sudjelovat će Akro grupa Krila oluje. Također će brodovi isploviti iz luka te će u više primorskih gradova građani moći stupiti na njih te ih razgledati.

Sam program obilježavanja nešto će se razlikovati od dosadašnjih. Sve počinje svečanim prijemom u Domu hrvatske vojske za sve zapovjednike iz vojno redarstvene akcije Oluja 4. kolovoza u 20 sati.

Sutradan će, navodi Komar, državna izaslanstva, kao i ona braniteljskih udruga, položiti vijence i zapaliti svijeće za sve poginule branitelje u akciji Oluja zatim slijedi podizanje stijega na kninskoj tvrđavi kojem će ovoga puta, konačno, prisustvovati i veterani ove akcije, njih 30, zajedno s aktivnim vojnicima. 'Potom slijedi mimohod koji će predvoditi motociklisti također veterani Domovinskog rata te slijedi postrojavanje na kninskom stadionu gdje će također sudjelovati razvojačeni branitelji koji su aktivno sudjelovali u Oluju rame uz rame uz aktivne vojnike', najavio je Komar

Usto, bit će organizirana izložba fotografija hrvatskih ratnih vojnih invalida, a braniteljske zadruga će postaviti štandove sa svojim proizvodima. Za ovu je priliku izrađena i posebna majica za sve sudionike koja je dizajnerski rad Borisa Ljubičića.

Osim u Kninu, s presice je upućen poziv da se organiziraju svečanosti u svim županijskim središtima u Hrvatskoj. Državni tajnik u ministarstvu obrane Željko Goršić najavio je da vojska stoji na raspolaganju svim županima koji to zatraže.