SVEČANOST U KNINU

Proslava Oluje bez govora branitelja, a govori dužnosnika pred odabranima

  • Autor: V. Ma.
  • Zadnja izmjena 25.07.2017 13:10
  • Objavljeno 25.07.2017 u 13:10
Kninska tvrđava
Kninska tvrđava Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev
Središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja ove godine održat će se u Kninu, no za razliku od prijašnjih proslava, ovogodišnja svečanost odvijat će se u ponešto izmijenjenom obliku

Kako se doznaje, dvodnevna proslava kojom se obilježava pobjeda u Domovinskom ratu te oslobađanje okupiranih područja u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja započet će u jutarnjim satima 4. kolovoza izložbom naoružanja i prateće opreme na travnjaku stadiona NK Dinara.

U večernjim satima istog dana na kninskoj tvrđavi očekuje se, pak, svečani prijem ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata, donosi Večernji list.

Sam Dan pobjede 5. kolovoza započet će tradicionalnim budnicama kninskim ulicama, nakon čega slijedi prelet zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, među kojima i premijerni prelet nedavno nabavljenih helikoptera OH-58 Kiowa Warrior.

Nakon preleta zračnog ešalona, predviđeno je polaganje vijenaca predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, premijera Andreja Plenkovića te predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića na središnjem gradskom trgu kod spomenika 'Oluja 95', a potom slijede njihovi prigodni govori, ali ovaj put na kninskoj tvrđavi među odabranim dužnosnicima, a ne na središnjem kninskom trgu kako je protokol nalagao prethodnih godina.

Zanimljivo, ove godine se ne očekuju govori pripadnika braniteljskih udruga, već će govor održati dijete poginulog branitelja. Također, ove godine izostat će i masovni mimohod branitelja ulicama Knina, već će branitelje predstavljati 32 veterana Domovinskog rata koje je odabralo ministarstvo obrane kao jedan od organizatora svečanosti.

U subotu navečer na Dinarinom stadionu očekuje se koncert, ovaj put u izvedbi Prljavog kazališta.  

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal
404 - tportal