ZLOUPORABA OVLASTI

Proširena istraga protiv Ptičeka

15.03.2011 u 14:54

Bionic
Reading

Istraga protiv Miljenka Ptičeka, bivšeg direktora varaždinskog poduzeća Parkovi, proširena je za još jedno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju. Novi slučaj vezan je uz uređenje zemljišta u Ulici Đure Sudete

Na toj parceli pokraj POS naselja u Jalkovečkoj poduzeće iz Sračinca bilo je spremno porušiti drveće i iskrčiti šikaru za 21 tisuću kuna. Međutim, saznavši to, kako se osnovano sumnja, Ptiček je direktoru sračinečkog

Objašnjenje iz Grada

Grad Varaždin nije imao nikakvu ponudu tvrtke iz Sračinca za izvođenje radova u Ulici Đure Sudete, navodi se u reagiranju iz varaždinske gradske uprave. Radilo se, kako se pojašnjava, o opsežnim radovima na zapuštenom i neodržavanom zemljištu bivše vojarne koje je ne samo očišćeno, nego i komunalno opremljeno, i to pod nadzorom djelatnika gradskog komunalnog odjela.

poduzeća ponudio da mu Parkovi plate veći iznos, ali pod uvjetom da se oni prikažu kao izvođač radova prema Gradu Varaždinu.

Nakon što je direktor poduzeća iz Sračinca pristao na takvu ponudu, njegova je tvrtka obavila radove za koje je od Parkova dobila 23.265 kuna, a Ptiček je Gradu Varaždinu ispostavio račune u ukupnom iznosu od 81.940 kuna. Tako je, kako se navodi u rješenju o proširenju istrage, za uređenje zemljišta Parkovima, tvrtke u kojoj Grad Varaždin ima 51 posto dionica, isplaćeno 58.675 kuna više iz gradskog proračuna nego što je plaćeno poduzeću iz Sračinca koje je obavljalo radove.

Ovim je slučajem na ukupno deset povećan broj kaznenih djela za koje se sumnjiči bivši direktor Parkova koji je u pritvoru od kraja prošle godine. Istraga se, naime, već vodi zbog osnovane sumnje da je dioničaru Parkova obećao da će ga zaposliti ako mu on, njegov otac i njegov brat prodaju 118 dionica poduzeća po cijeni koja je za 17.200 kuna niža od nominalne vrijednosti dionica, na što su i pristali. Uz to, sumnja se i da je na teret Grada Varaždina naredio izradu više neistinitih radnih naloga i računa radi prikrivanja izdavanja robe te izvođenje radova Parkova na njegovim privatnim te površinama drugih osoba.