strateško povlačenje

Proruski guverner Hersona: Odluka o povlačenju je teška, ali cijeli teritorij i svi ljudi iz ove oblasti sigurno će biti dio Ruske Federacije

11.11.2022 u 07:46

Bionic
Reading

Nakon što je Ministarstvo obrane Rusije objavilo povlačenje ruske vojske iz Hersona na lijevu obalu rijeke Dnipro, oglasio se i Vladimir Saldo, guverner proruske administracije u Hersonskoj oblasti

Komentirajući ovaj potez ruske vojske, Saldo je poručio da je to izuzetno teška odluka. 'Da, sada nam je teško, ali ćemo braniti svoju zemlju. Naša zemlja u Hersonskoj oblasti, cijeli njen teritorij, svi njeni ljudi, sigurno će biti dio Ruske Federacije', rekao je Saldo.

Također, napomenuo je da je situacija u regiji dosta turbulentna, a da je vodstvo primorano donositi teške odluke.

'Međutim pouzdano znamo da će pravda biti zadovoljena, jer se za to vrijedi boriti. Sigurno znamo da je ovo što radimo predan cilj', zaključio je Saldo. Zapovjednik ruske vojske u Ukrajini Sergej Surovikin održao je u srijedu sastanak sa ministrom obrane Šojguom te je rekao da vojska Ukrajine planira stvaranje tzv. poplavne zone ispod hidroelektrane u Kahovki.

'U tom slučaju povlačenje trupa bi pomoglo u očuvanju vojske koja se sada nalazi u Hersonu. Razumijem da ovo nije laka odluka, ali spasit ćemo živote vojnicima. Osim toga, bit će oslobođen i dio snaga i sredstava koji će se koristiti na drugim linijama fronta', rekao je Surovikin.

Ruske trupe zauzele su Herson 3. ožujka i od tada je bio pod kontrolom ruskih trupa.

  • +14
Život u regiji Herson Izvor: Profimedia / Autor: Daniel Ceng Shou-Yi / Zuma Press / Profimedia