splitsko-dalmatinska županija

Proračun veći za 700 milijuna kuna, stavka za zaposlene narasla za 720 milijuna kuna

02.12.2019 u 18:43

Bionic
Reading

Skupština Splitsko-dalmatinske županije u ponedjeljak je prihvatila županijski proračun za 2020. godinu u iznosu od milijardu i 770 milijuna kuna, što je oko 700 milijuna kuna više u odnosu na 2019.

"Naš proračun za iduću godinu iznosi milijardu i 770 milijuna kuna, to je povećanje za 700 milijuna kuna vezano za za zaposlenike temeljem novog Zakona o decentraliziranim sredstvima iz kojega ono što profesori, nastavnici i svi korisnici proračuna do sada dobivali decentraliziranim sredstvima s razine države od iduće godine dolazi im preko županijskog proračuna", rekao je župan Blaženko Boban.

Tijekom rasprave koja je prethodila glasovanju oporbeni vijećnici SDP-a i Mosta oštro su kritizirali takav prijedlog proračuna. SDP-ov vijećnik Mate Martinić je istaknuo kako je splitsko-dalmatinski županijski proračun "sramota jer je samo na stavci 'za zaposlene' rast za 720 milijuna kuna.

" Odgovarajući na takve primjedbe župan Boban je kazao kako je takvo povećanje proračunskog iznosa zato što se Ured državne uprave pripojio Županiji te će radnici, koji su do sada plaćani iz državnog proračuna, od iduće godine biti plaćani iz županijskog proračuna.