Zagorčeva odbijenica

Propali sudski procesi za Šiprag i Bunjevac

14.11.2008 u 18:15

Bionic
Reading

Umirovljeni general Vladimir Zagorec doveden je uz jake mjere osiguranja na Općinski sud u Zagrebu gdje je odbio dati suglasnost za procesuiranje kaznenih postupaka u dva slučaja za koja je optužen, a nisu bili navedeni u zahtjevu za izručenje iz Austrije

ZAGREB - Zagorec je odbio da ga se tereti za poticanje Suzanne Bunjevac na ometanje istrage u slučaju dragulja i pomoć u bijegu. Drugi slučaj tužba je njegove bivše tajnice u MORH-u Snježane Šiprag zbog klevete jer ju je Zagorec nazvao ljubavnicom Hrvoja Petrača.

Zagorčev odvjetnik Zvonimir Hodak ranije je najavio da njegov klijent neće pristati na dopunsko izručenje za te procese. Ti predmeti nisu bili navedeni u ugovoru o izručenju na temelju kojih je Republika Austrija izručila Zagorca Republici Hrvatskoj.

Zagorec je na Općinski kazneni sud, gdje ga saslušavaju suci Marko Benčić i Božica Barlović, doveden uz pratnju policijskih i blindiranih vozila. Pristupe sudskom dvorištu osiguravaju policajci, a zbog mjera sigurnosti novinarima nije bio dopušten pristup u dvorište Suda.