'POKRAO' GA BICIKLIST

Pronevjerio 154.000 kn, pa lažno prijavio krađu

22.09.2011 u 12:08

Bionic
Reading

Službenici osječko-baranjske Policijske uprave podnijet će kaznenu prijavu protiv 24-godišnjaka s đakovačkog područja, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela pronevjere i lažnog prijavljivanja, izvijestila je danas ova PU

Osumnjičenik je 20. rujna izvijestio đakovačku policijsku postaju da mu je u Đakovu u Ulici kralja Tomislava, na putu do banke ukradena vrećica sa utrškom u kojoj se nalazilo više od 140.000 kuna. Prijavio je da mu je prišla nepoznata muška osoba na biciklu, koja mu je istrgnula vrećicu s novcem i udaljila se u nepoznatom smjeru.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad osumnjičenikom utvrđeno je da je lažno prijavio kazneno djelo, jer je kao poslovođa benzinske crpke u Đakovu, novac od utrška tvrtke protupravno prisvojio, čime je počinio i kazneno djelo pronevjere, a tvrtku iz Đakova oštetio ukupno za oko 154 tisuće kuna, zbog čega će biti kazneno prijavljen.

Službenici đakovačke policijske postaje su, temeljem sudbenog naloga, obavili pretragu osumnjičenikova doma gdje su pronašli više desetaka tisuća kuna, a utvrđeno je da je ostatak novca potrošio za vlastite potrebe, izvijestila je policija.