SUPRUGA DINE KOZLEVCA

Pronevjerila novac pa samu sebe prijavila

16.08.2011 u 16:46

Bionic
Reading

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Bujama, policijski službenici Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili osnovanu sumnju da je 48-godišnjakinja iz Buja počinila kaznena djela pronevjere i krivotvorenja službene isprave, oštetivši vatrogasne udruge za oko 111 tisuća kuna, priopćila je PU istarska ne navodeći imena ni inicijale

Međutim, radi se o velikom skandalu, budući da je riječ o Roberti Grando Kozlevac, supruzi saborskog zastupnika Dina Kozlevca, čelnika istarskog SDP-a, koji predsjedava i Skupštinom Istarske županije, ali je k tome i šef vatrogasnih postrojbi u Istri.

Naime, kao osoba zadužena za vođenja financijskog i računovodstvenog poslovanja vatrogasnih udruga na umaškom području, Roberta Grando Kozlevac je tijekom 2009. i 2010. godine, novcem udruga podmirivala troškove po svojoj i suprugovoj kreditnoj kartici te plasirala sredstva u korist svojeg i suprugovog tekućeg računa.

Također, kako priopćuje PU istarska, utvrđeno je supruga prisvajala sredstva iz blagajne udruga, a manjkove nastale takvim postupanjem, prikrivala je krivotvorenjem poslovne dokumentacije, oštetivši vatrogasne udruge za oko 111 tisuća kuna.

Za kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave, policija u istom predmetu također sumnjiči i 56-godišnjaka s Finide, po čijem nalogu je Roberta Grando Kozlevac tijekom 2009. i 2010. ispisala i više neistinitih naloga za službena putovanja, a temeljem kojih mu je iz vatrogasne blagajne isplatila oko sedam tisuća kuna.

Kako se navodi u priopćenju PU istarske, protiv 48-godišnjakinje i 56-godišnjaka podneseno je posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Bujama.

'Radi se o mojoj supruzi, a vezano za posebno izvješće policije DORH-u mogu reći da je istraga bila na temelju kaznene prijave koju je moja supruga podnijela protiv same sebe. Imala je grižnju savjesti, više nije mogla nositi taj teret i samu sebe je prijavila. Riječ je o računima na kojima oboje imamo punomoć i kao što sam već rekao i ranije, u prosincu kad se je prijavila, nisam ništa znao dok mi sama nije rekla', kazao je za tportal suprug Dino Kozlevac, dodajući da očekuje da će DORH i pravosuđe odraditi svoj posao. Kakvu ulogu je imao 56-godišnjak, nije želio komentirati.