loša vijest

Pronađeno tijelo jednog od nestalih članova posade Bourbon Rhodea

30.09.2019 u 14:47

Bionic
Reading

Bourbon Offshore potvrdio je pronalazak tijela jednog od 11 nestalih pomoraca u Atlantiku.

Bourbon je potvrdio smrt jednog od članova posade Bourbon Rhodea, javlja N1.

U priopćenju kažu da je tijelo nestalog mornara prvo uočio jedan od zrakoplova uključenih u potragu nakon čega je tijelo iz mora izvukao jedan od pet brodova koji također sudjeluju u potrazi.

'Obitelj pomorca je obaviještena i zamolila je da se identitet preminulog ne objavljuje', ističe Bourbon Offshore u priopćenju.

Podsjetimo, Bourbon Rhode, kojemu je kapetan hrvatski državljanin Dino Miškić, potonuo je prije nekoliko dana nasred Atlantika, 1200 nautičkih milja od otoka Martinique. Iako je površina potrage izrazito velika, operacija potrage se vodi jako organizirano.

'Potraga za pomorcima s broda Bourbon Rhodea potonulog u teritorijalnim vodama Martiniquea kojemu je kapetan hrvatski državljanin traje dalje i Hrvatska se nada pozitivnom ishodu', rekao je u nedjelju ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić- Radman.

U izjavi novinarima ministar je rekao da u ovom trenutku nema nikakvih novih informacija u odnosu na subotu te je ponovio da su spašena tri od 14 članova posade, dok se za ostalima - među kojima je i kapetan Dino Miškić - i dalje traga.

'Kolege su s obitelji Dina Miškića u stalnom kontaktu, uključene su sve pomorske i zračne snage koje bi pratile spašavanje. Potraga i dalje traje i mi se nadamo doista pozitivnom ishodu', rekao je hrvatski šef diplomacije.

Francuska kompanija objavila je da je operacija potrage za tegljačom Bourbon Rhodea počela 26. rujna.

tegljač Bourbon Rhode koji je bio na putu za Gvajanu, našao se na putu uragana Lorenzo. Počeo je primati more u četvrtak, da bi u kasnijim poslijepodnevnim satima subote potonuo. U nedjelju je pronađena splav s troje preživjelih, dok se za ostalima traga i dalje.

Navedeni tegljač dugačak je 60 metara s gazom od 6,5 metara, izgrađen je 2006. godine i dizajniran za pomoć na terminalima te kao pomoć pri operacijama vezanim za izlijevanje nafte.