identitet nepoznat

Pronađena tijela još dvojice pomoraca s broda hrvatskog kapetana

01.10.2019 u 09:31

Bionic
Reading

U Atlantskom su oceanu pronađena dva tijela pomoraca nakon što je prošlog tjedna potonuo tegljač francuske brodarske tvrtke Bourbon Offshore. Uz raniji izvještaj o pronađenom jednom tijelu, to znači da je u posljednja 24 sata pronađeno troje mrtvih pomoraca s broda Bourbon Rhode

Tvrtka Bourbon Offshore priopćila je u utorak da su pronađena još dva tijela pomoraca s Bourbon Rhodea.

'Tijela dvojice naših pomoraca pronađena su noćas i transferirana francuskom mornaričkom fregatom 'Ventose'. Bourbon je na raspolaganju obiteljima pomoraca i u potpunosti je mobiliziran da im pruži podršku u ovom teškom razdoblju', priopćila je kompanija, navodeći da potragu nastavljaju provoditi francuske i američke vlasti.

Operacija potrage i spašavanja dio je posebnih mjera koje će se idućih dana dodatno intenzivirati, najavljuje brodarska kompanije, poručujući da je od početka potrage 26. rujna mobilizirano dest plovila.

Dnevna preletanja izvodi helikopter Falcon 50 francuske mornarice uz potporu helikoptera C 130 Hercules američke obalne straže. Mornarička fregata je zajedno s helikopterom Panther ključni dio sustava i koordinacijske mreže u gotovo 40 područja potrage.

'Operacije potrage i spašavanja odvijaju se šesti dan zaredom, a pomorska mobilizacija je bez presedana. Želim izraziti zahvalnost svim timovima te volonterima', rekao je direktor Bourbona Gael Bodenes.

Oko 8 sati ujutro Maritime bulletin koji je i dosad intenzivno pratio ovaj slučaj, objavio je da je pronađeno drugo tijelo, nakon onoga pronađenog jučer čiji se identitet ne otkriva jer je tako tražila njegova obitelj. Tijelo je, prema informacijama koje su objavili, izvukla posada tankera koji se priključio potrazi, a potom je prebačeno na brod francuske mornarice. Obitelj je obaviještena, a na njezin zahtjev identitet tog pomorca neće se otkriti.

Identiteti trojice pronađenih pomorca još nisu poznati, pa se ne zna je li riječ o hrvatskom kapetanu Dini Miškiću.

Obitelj hrvatskog kapetana čeka vijesti s drugog kraja svijeta.

'Mati mu kaže: Nemoj plakati. Molim te, okreni ton, malo se nasmij. Živ je on! Srce materino kaže da je on živ!' rekao je Mario Miškić, otac nestalog kapetana. Ne gube nadu i vjeruju da će se njihov sin vratiti kući.