POTRAGA SE NASTAVLJA SUTRA

Pronađeno tijelo jednog nestalog ribara

22.01.2010 u 21:47

Bionic
Reading

Utopljenika, za kojeg se pretpostavlja da je jedan od dvojice nestalih ribara koji su u srijedu isplovili iz Kukljice na otoku Ugljanu, pronašla je oko 16,45 sati pomorska policija na otočiću Golcu između otoka Molata i Dugog otoka, izvijestilo je ministarstvo mora, prometa i infarstrukture.

Akcija traganja nastavlja se sutra nakon svitanja, kad će isploviti plovilo zadarske Lučke kapetanije, a jedno plovilo pomorske policije ostaje na Molatu, a drugo će u Zadra ukrcati pripadnike Gorske službe spašavanja koji će pretražiti obalu na Dugom otoku.

Naime, danas oko 15,30 sati u uvali Lojišću na Dugom otoku pomorska je policija pronašla prevrnutu ribarsku brodicu.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci dobila je danas u 12,40 sati dojavu o nestanku dvojice ribara, oca i sina, koji su još u srijedu svatko sa svojim plovilom u ribolov isplovili iz Kukljice na otoku Ugljanu. Njihov nestanak prijavila je zadarskoj kapetaniji supruga A.M. (1946.) koji je sa sinom A.M. (1969.) pošao u ribolov.

Dvojicu nestalih ribara zadnji je put policija vidjela jučer oko 17 sati na Molatu, gdje se sada nalazi njihova druga ribarska brodica, a od tada im se gubi svaki trag.