ŽRTVE MORA

Pronađeni utopljenici kod Premude i Hvara

05.08.2010 u 12:16

Bionic
Reading

Tijelo ronioca, njemačkog mladića koji je sinoć roneći na dah nestao kod Premude, pronašli su jutros ronioci specijalne policije iz Zadra, a tijelo hrvatskog državljanina starog 70 godina za kojim se tragalo dva dana nađeno je jučer na sjevernoj strani otoka Hvara, priopćeno je danas iz Ministarstva mora prometa i infrastrukture

Nestanak njemačkog mladića (24) jučer oko 23.30 sati Nacionalnoj središnjici za traganje i spašavanje na moru prijavio je njegov prijatelj. Nakon dojave, na poziciju urona kod jugozapadnog dijela otoka Premuda, isplovile su specijalna policija i brodica Lučke ispostave Silba, a potraga je nastavljena i jutros kad je na 21 metar dubine kod otočića Hripa nađeno mladićevo tijelo .

Djelatnici pomorske policije pronašli su jučer predvečer tijelo muškarca za kojim se dva dana tragalo na sjevernoj strani otoka Hvara oko 30 metara od obale kod uvale Vodice na 28 metara dubine. Riječ je o hrvatskom državljaninu A. G. (70) koji je u ponedjeljak pao u more s brodice splitskih registarskih oznaka na kojoj je sam isplovio.

U potrazi su sudjelovali plovilo pomorske policije, brod 'Pojišan' Lučke kapetanije iz Splita i ronioci Hrvatske ratne mornarice, a akcijom je koordinira Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru.