DJEVOJKI NI TRAGA, NI GLASA

Pronađena putovnica nestale Martine Horvat

01.03.2010 u 08:05

Bionic
Reading

Nađena je putovnica PR agentice Martine Horvat (28), koja je nestala 13. ožujka ove godine, no za njom policija i dalje bezuspješno traga, piše Jutarnji list

Putni dokument nestale djevojke sada je u posjedu MUP-a, koji ga je do pronalaska smatrao nestalim zajedno s njegovom vlasnicom. Martini se trag izgubio otkako je posljednji put viđena na zagrebačkom Laništu u svojem stanu u kojem je živjela s dečkom Sašom Leskovčaninom (40).

Putovnicu je prošlog tjedna u tom stanu pronašao Martinin brat Boris, čisteći sobe uoči dolaska podstanara. Stan su policajci nakon očevida i vještačenja tragova zapečatili i 30-ak dana nitko nije ulazio u njega.

Ana Šarvari, majka nestale djevojke, skrhana i iscrpljena iščekivanjem ikakve vijesti o nestaloj kćeri, obratila se za pomoć, piše Jutarnji list, čak i vidovnjacima. Međutim, kod njih nije naišla na suosjećanje.

'Na preporuku poznanika nazvala sam poznatog sarajevskog vidovnjaka, ali sve što je htio reći je da prvo uplatim 1100 eura na njegov račun. Nisu ga dirnule moje suze. Toliko novca nemam, a da imam, dala bih jer više zaista ne znam što činiti', očajna je majka.

U međuvremenu potpuno su zahladili odnosi između Martinina brata Borisa i njezina dečka Saše Leskovčanina, kojeg su u početku potrage za Martinom kriminalisti odsjeka krvnih delikata PU zagrebačke sumnjičili za ubojstvo Martine Horvat i skrivanje njezina leša.

'Boris i njegova majka izbacili su me iz stana, a stan iznajmili. Unutra su stvari koje sam ja kupio, ali neka im', kaže Leskovčanin.