NE SMETA JOJ SEKSIZAM

Pronađena ponosna vlasnica nepoćudne stražnjice

11.04.2010 u 19:54

Bionic
Reading

Čim je premijerka Kosor zatražila da se iz promidžbenog spota Hrvatske turističke zajednice izbace 'seksistički elementi', počela je potraga za zvijezdom spota. Novinari HTV-a otkrili su da je riječ o manekenki, bivšoj Miss Universe Hrvatske i studentici treće godine prava Jeleni Glišić

Uvijek kada vlast nešto proglasi nepoćudnim, to postaje iznimno zanimljivo. Pogotovo kada je u pitanju nečija stražnjica. Promidžbeni televizijski spot za svjetsko turističko tržište, s lijepim ženskim tijelom na plaži, premijerka Jadranka Kosor jučer je proglasila seksističkim i preporučila da ga se povuče iz emitiranja.

Jelena Glišić, bivša Miss Universe

I naravno, odmah je počela medijska potraga za zvijezdom spota. Riječ je o manekenki, bivšoj Miss Universe Hrvatske i studentici treće godine prava Jeleni Glišić.

Ponosna vlasnica sporne stražnjice izjavila je za večerašnji Dnevnik HTV-a da se ne slaže s premijerkom. Studira pravo, kao i svojedobno premijerka, ali za razliku od starije kolegice, ni pravno ni moralno u spotu ne vidi ništa dvojbeno.

Iz Turističke zajednice još nisu zatražili da se sunčanje izbaci iz spota. Nisu to zatražili ni sa 25 svjetskih TV postaja na kojima se prikazuje već tri tjedna. Među njima su i BBC, CNN i EuroSport.

Umjesto Jelenina tijela koje je zasmetalo premijerki, turističkom tržištu možda bi bilo poćudnije ponuditi torzo ministra zdravstva Darka Milinovića. Voli javnosti pokazivati mišiće, a iz Banskih dvora još se nije čula primjedba da je i to seksizam.