ISTRAGA U TIJEKU

Eksplozivne pošiljke poslane Baracku Obami i Hillary Clinton

24.10.2018 u 15:51

Bionic
Reading

Tajna služba SAD-a presrela je dvije sumnjive pošiljke koje su bile poslane bivšem predsjedniku SAD-a Baracku Obami i kandidatkinji za dužnost predsjednice te zemlje Hillary Clinton, izvijestili su iz te službe. Dužnosnici su naveli da se u slučaju pošiljke za Clintonovu radi o napravi sličnoj onoj koja je pronađena u domu milijardera i filantropa Georgea Sorosa

Ni Obama ni Clinton nisu primili te pošiljke, niti je postojao rizik da ih prime, naglasili su iz Tajne službe, čija je zadaća čuvanje predsjednika, bivših predsjednika, senatora i drugih visokih dužnosnika SAD-a.

Pošiljke su otkrivene tijekom rutinskog pregleda pošte, a zbog sumnje da je riječ o eksplozivnim napravama tretirane su kao takve, izvijestili su iz Tajne službe, a prenosi CNN.

Pošiljka za Obamu zaustavljena je u Washingtonu u srijedu ujutro. Sumnjiv paket, poslan Clintonovoj, pronađen je u utorak ujutro u blizini rezidencije Clintonovih u Chappaquai u New Yorku, samo dva dana nakon što je sličan paket u kojem se nalazio eksplozivni prah otkriven ispred doma filantropa Georgea Sorosa, no FBI nije želio davati više komentara zbog istrage koja je u tijeku.

  • +3
Hillary Clinton Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras