POTHLAĐEN I ISCRPLJEN

Pronađen Poljak koji je krenuo na 'luftmadracu' prema Krku

13.08.2012 u 10:56

Bionic
Reading

Jutros oko 8.15 pronađen je 23-godišnji poljski državljan koji se jučer oko 17 sati na 'luftmadracu' zaputio iz Povila kod Novog Vinodolskog prema otoku Krku

Njegov je nestanak prijavljen u Županijski centar 112 Rijeka sinoć u 20,50 sati. Jednu i pol nautičku milju jugoistočno od rta Družinin pronašao ga je jedan građanin dok se vozio barkom te ga je izvukao na plovilo i pozvao pomorsku policiju.

U kratkom roku plovilo pomorske policije preuzelo je Poljaka i prevezlo ga u crikveničku luku gdje mu je pružena liječnička pomoć. Srećom, bio je samo pothlađen i vrlo iscrpljen a nakon što mu je ukazana prva pomoć prebačen je i na dodatne kontrole u KBC na Sušaku. Čitavo vrijeme bio je u svjesnom stanju, piše Novi list.

Poljski turist se jučer oko 17 sati na zračnom jastuku uputio iz Povila, kod Novog Vinodolskog, prema otoku Krku i od tada ga njegovi prijatelji iz Poljske više nisu vidjeli. ŽC 112 Rijeka je o nestanku mladića obavijestio Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru i Policijsku upravu primorsko-goransku. U potragu su bili uključeni vatrogasci DVD-a Novi Vinodolski i Lučka kapetanija Novi Vinodolski, no zbog jake bure vatrogasci su prekinuli potragu, dok je brod 'Burin' Lučke kapetanije pretraživao akvatorij do 3,30 sati.