NESAVJESNI ZA VOLANOM

Pronađen i treći vozač koji je na Badnjak pregazio pješaka

03.01.2012 u 14:29

Bionic
Reading

Šibenska policija privela je i trećeg vozača koji je na Badnjak, 24. prosinca 2011. na državnoj cesti D-33 kod mjesta Tromilja pregazio 41-godišnjaka iz Knina kojega je oborio jedan i odmah zatim pregazio drugi automobil

Riječ je o 24-godišnjem mladiću iz Skradina koji je svojim mercedesom bio treći koji je prešao preko tijela pješaka, a potom se odvezao s mjesta nesreće, propustivši prijaviti nesreću ili pružiti pomoć unesrećenom, počinivši tako kazneno djelo.

Odmah nakon nesreće policija je privela i zbog izazivanja prometne nesreće kazneno prijavila dvojicu vozača, 35-godišnjaka iz Promine, koji je naletio na 41-godišnjeg pješaka i oborio ga te 29-godišnjaka iz Šibenika koji ga je zatim pregazio, no sve do sada nije bilo poznato tko je vozač mercedesa koji je treći prešao preko tijela oborenog pješaka i napustio mjesto nesreće.

Na Badnjak oko 23 sata na pješaka koji je hodao rubom ceste velikom je brzinom naletio 35-godišnji Prominjanin, kojemu je neposredno nakon nesreće izmjereno 0,81 promil alkohola u krvi.

Kada se tijelo odbilo na suprotan prometni trak, pješaka je pregazio 29-godišnji vozač 'Kie' iz Šibenika koji je vozio prebrzo i nije se mogao zaustaviti na vrijeme.

Zaobilazeći s desne strane kolonu koja se zbog nesreće stvorila na cesti, 24-godišnji vozač 'Mercedesa' iz Skradina automobilom je po treći put prešao preko tijela pješaka i odvezao se s mjesta nesreće, stoji u policijskom izviješću.

Svemu je svjedočio vozač 'Forda escorta' koji se zaustavio zbog nesreće i policiji prijavio postupak 24-godišnjaka iz Skradina, a prema njegovom svjedočanstvu policija je i pronašla vozača.

Protiv Skradinjanina će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.