SEKS SA ZARAŽENOM ŽENOM

Promiskuitetni Zuma nema AIDS!

26.04.2010 u 15:36

Bionic
Reading

Južnoafrički predsjednik Jacob Zuma objavio je rezultate testa na AIDS nakon što se našao izložen brojnim kritikama zbog priznanja da je imao seks bez zaštite sa ženom zaraženom ovom bolešću

Test je pokazao da Zuma nije zaražen. Javnost ga optužuje zbog zanemarivanja sigurnog seksa, čime šteti vladinim zdravstvenim kampanjama u državi koja je u vrhu u svijetu po broju zaraženih i oboljelih od AIDS-a. Najmanje 5,7 milijuna ljudi u Južnoafričkoj Republici zaraženo je AIDS-om.

Njegove tri žene nisu komentirale slučaj. Seksualni život predsjednika Južnoafričke Republike je predmet mnogih kontroverzi u ovoj zemlji od 49 milijuna stanovnika. Zuma je pripadnik naroda Zulu, koji prakticira poligamiju. Iako je poligamija legalna u ovoj zemlji, Zuma se često nalazi na udaru političkih protivnika koji smatraju da u današnje vrijeme to ne priliči jednom predsjedniku te da je iznimno nepravedno prema ženama.

Zuma se morao suočiti i s optužbama za silovanje jedne aktivistice za borbu protiv AIDS-a prije četiri godine. Tijekom suđenja je priznao da se svjesno seksao s osobom zaraženom AIDS-om te da se nakon toga tuširanjem pokušao zaštititi da ne dobije bolest.

Zuma se ženio pet puta. Od jedne se supruge rastao, a druga se ubila. Sada ima tri žene i 19 djece te dvije zaručnice čijim je porodicama platio lobolo. Davanje lobola tradicionalni je običaj u Južnoafričkoj Republici kojim muškarac plaća ruku žene s kojom planira stupiti u brak.